Verslaafd aan suiker… Ben jij iemand die niet kan stoppen met suiker eten als je eenmaal begint? Wordt je geplaagd door constante hunkeringen naar eten, vooral snoep of geraffineerde koolhydraten, zoals pasta, brood of chips?
Wij begrijpen het! Onze reis met suiker was net als een heftige worstelwedstrijd. Vandaag de dag echter zien we in hoe deze worsteling ons hielp groeien, ons inzicht heeft gegeven in wat en hoe we aten en hoe we onszelf herontdekten.
Het is heel goed mogelijk om jezelf te helpen wanneer je verslaafd aan suiker bent! Ook jij kunt afkicken en het lichaam krijgen waar je naar verlangt. Gezond en slank!
Als je op zoek bent naar hulp omdat je verslaafd aan suiker bent, zijn hier enkele tips om aan jouw reis te beginnen.
Inhoudsopgave
- 1 Verslaafd Aan Suiker? Afkicken Van Suiker In 10 Stappen!
- 1.1 1. Voor Jezelf Zorgen
- 1.2 2. Je Bloedsuikerspiegel Stabiel Houden
- 1.3 3. Behandel Jezelf Alsof Je In Detox bent
- 1.4 4. Concentreer Je Niet Op Het Afvallen
- 1.5 5. Weet Wat Je Werkelijk Waard Bent
- 1.6 6. Creëer Een Ondersteunende Omgeving
- 1.7 7. Wees Een Detective
- 1.8 8. Let Op Voor Suikervervangers
- 1.9 9. Begin Gewoon Opnieuw
- 1.10 10. Vergeef Jezelf
- 2 Verslaafd Aan Suiker, Wat Leert Jou Afkicken?
Verslaafd Aan Suiker? Afkicken Van Suiker In 10 Stappen!
1. Voor Jezelf Zorgen
Voordat je probeert iets uit je leven te elimineren, zelfs zoiets pijnlijks als dat je aan suiker verslaafd bent, is het belangrijk om iets toe te voegen aan je leven. Zo kun je van start gaan in een staat van overvloed, in plaats van beginnen met een tekort aan iets.
Het weglaten van suiker, als je verslaafd aan suiker bent, zal een vacuüm creëren; het is beter dit te vullen met iets voedend; zelfliefde en zelfzorg, dan met iets kwetsend.
Als je voor jezelf gaat zorgen zal je meer veerkrachtig zijn, in staat zijn je gevoed te voelen en je sterk voelen.
Probeer deze verschuiving eens te hanteren: in plaats van bezig te zijn met het elimineren van suiker, probeer je focus en energie te richten op iets dat niet gerelateerd is met suiker, iets wat waarde toevoegt.
Dit kan een hobby zijn, een activiteit die je met anderen verbindt, of het doen van iets in je gemeenschap/wijk. Deze dingen voeden verbinding, schoonheid, plezier en ontspanning, wat suiker je ook geeft, maar suiker doet dat uiteindelijk op een onbevredigende manier.
2. Je Bloedsuikerspiegel Stabiel Houden
Ontbijten, eiwitten eten bij elke maaltijd of tussendoortjes, voedsel eten met een lage glycemische index , op regelmatige tijden eten zijn dingen die je zelf in de hand hebt.
Waarom zou je dit nu doen?
Al deze dingen zullen je bloedsuikerspiegel stabiliseren, zodat je energie en stemmingswisselingen veel stabieler zijn. Wanneer je op een crash dieet gaat omdat je wilt afvallen, heb je altijd honger, en je bent bovendien altijd ontevreden over je gewicht.
Je zult hierdoor niet gaan hunkeren naar rommel.
Wist je dat jij deze dingen ook kunt aanpakken met een hypnose programma? Een benadering over verslaafd zijn aan suiker en hoe je deze kunt aanpakken, waar wij 100% achter staan. Vertellen we later meer over in dit artikel!
3. Behandel Jezelf Alsof Je In Detox bent
De eerste week van suiker onthouding is niet prettig! Dan is de onbedwingbare trek het meest hardnekkig.
Wees lief voor jezelf; dit is niet het moment om een groot project aan te pakken, om andere veranderingen uit te voeren, of om over te werken.
Waarom gaan mensen naar een kuuroord als ze aan het ontgiften zijn?
Precies, omdat ze behoefte hebben aan ondersteuning.
Werkt exact hetzelfde als je verslaafd bent aan suiker en je deze suikerverslaving gaat aanpakken 😉
Ondersteun jezelf:
Ook hier kunnen we over zeggen dat je begeleiding in de vorm van een hypnose programma kunt krijgen. En écht; het werkt! Onderaan het artikel staat hier meer over.
4. Concentreer Je Niet Op Het Afvallen
Terwijl aanzienlijk gewichtsverlies een natuurlijk gevolg is van het opgeven van suiker, zorg jij ervoor dat dit niet je voornaamste focus is. Het is beter op dit moment om je energie te kanaliseren op één doel tegelijk.
Dus zet je doel om te vermageren even opzij en focus jezelf op het genezen van je suikerverslaving.
Daarna, als je een evenwicht hebt gevonden in je voeding en de meeste suikers zijn geëlimineerd, ga je bepalen wat je doelen zijn wat betreft hoeveel gewicht je wilt verliezen.
Gewichtsverlies is vaak een aangenaam, natuurlijk neveneffect bij het liefdevol voor je lichaam zorgen en het jezelf bevrijden van je suikerverslaving/eetverslaving.
Blijf je in eerste instantie veel nadruk leggen op afvallen? Dan kan dit leiden tot eetbuien…
5. Weet Wat Je Werkelijk Waard Bent
Dit is echter niet wie jij bént!
Het is een aangeleerd mechanisme: Hoe je geleerd hebt om voor jezelf te zorgen als het leven pijnlijk aanvoelt, overweldigend en eng.
Dit is je waarschijnlijk al aangeleerd toen je nog heel klein was.
Verslaafd aan suiker zijn of vreetbuien hebben is geen fout in je karakter.
Het is een vorm van zelfbescherming, hoe je je menselijke kwetsbaarheid hebt verzorgd.
Als je verslaafd aan suiker bent geworden om ervoor te zorgen dat je geen pijn voelt, dan is er hoop, het is niet einde verhaal!
Je hersenen zijn opvallend kneedbaar, je kunt ze opnieuw trainen en op nieuwe manieren leren te zorgen voor je behoeften, gevoelens en emoties, zonder dat hierin suiker voor komt.
6. Creëer Een Ondersteunende Omgeving
In de eerste maand dat je suiker opgeeft kun je je man of vrouw vragen de weinige zoete levensmiddelen die jullie in huis hebben, te verstoppen. Want geloof ons, je gaat er echt naar op zoek 😉
Zelf hebben we de eerste tijd bepaalde gangen in supermarkten vermeden, net als bioscopen en terrasjes.
We bakten de eerste week niks, nee dat is niet waar trouwens! We bakten zelf een suikervrije ontbijtkoek, zodat we elke keer dat we trek hadden in zoetigheid naar die ontbijtkoek kon grijpen, met een dikke laag roomboter. Heyyy het was suikervrij…. 🙂
Later toen we de gewoonte hadden aangeleerd geen suiker meer te eten en niet langer naar suikers en verkeerde koolhydraten aan het hunkeren waren, voelden we ons sterker. We hoefden onze omgeving niet meer te vermijden.
We waren, en zijn nu, in staat om suiker om ons heen te hebben zonder dat we het zelf hoeven.
Denk aan je ondersteunende omgeving als zijwieltjes. In het begin geven de zijwieltjes je de veiligheid om dat wat eng aanvoelt en nieuw is uit te proberen.
Deze structuur is ondersteunend en behulpzaam. Als je je sterker voelt gaan de zijwieltjes eraf. Diezelfde structuur is dan niet meer nodig. Wij hebben met suiker ontdekt dat dit echt waar is.
7. Wees Een Detective
Geef jezelf de tijd om te experimenteren en meer te leren over jouw unieke lichaam. Alleen jij weet welk voedsel je het lekkerste gevoel geeft.
Gebruik je lichaam in deze als een experiment:
Hoe hebben wij geleerd dat het eten van brood ons op dezelfde manier raakt alsof we een zak snoep naar binnen werken? Door ons lichaam te observeren nadat we het aten! Opgeblazen, té vol, slecht gevoel, gelijk dikke buik…etc
Hoe hebben wij geleerd dat we toch eigenlijk wel van soep houden én daardoor minder verlangens hebben naar koolhydraten? Door het te proberen!
We leren met vallen en opstaan, door iets te proberen en te erkennen dat het niet werkt, het aan te passen en opnieuw te proberen, zó leren we.
Deze benadering richting ontwikkeling is een genade voor jezelf en laat veel ruimte over om te proberen, te falen, te experimenteren en fouten te maken.
Het is een contrast met de benadering van het vinden van het perfecte dieet/voedingspatroon en dan te proberen het perfect uit te voeren. Zo bevorder je juist stress en spanning.
8. Let Op Voor Suikervervangers
Veel mensen vertrouwen op light frisdranken omdat er op het etiket gezegd wordt dat het “suikervrij” is….
Als men dan naar iets zoets verlangt denken ze een juiste keuze te maken.
Echter onze ervaring met de zoetstoffen die hier dan wel degelijk in zitten (ok ze worden dan wel geen suiker genoemd) zoals aspartaam, fructosestroop en glucosestroop, stevia ed, is dat ze niet het verlangen naar suiker onderdrukken maar ze verhogen!
En veel mensen krijgen er ook vervelende bijwerkingen door, zoals hoofdpijn en buikpijn.
Uit een studie, aan de Universiteit Texas Health Science Center in San Antonio, bleek dat het risico voor obesitas maar liefst 41% steeg als men dagelijks een blikje light frisdrank dronk!
Als je suikergevoelig bent kun je het beste maar overwegen om al deze andere vormen van suikers, zoetstoffen genaamd, ook maar beter niet meer in te nemen.
Verborgen suikers:
- Ahornsiroop
- Basterdsuiker
- Dadelstroop
- Dextrose
- Fructosestroop
- Glucosestroop
- Honing
- Maltodextrine
- Speltstroop
Zoetstoffen:
- Aspartaam
- Maltitol
- Sorbitol
- Splenda
- Sucralose
- Xylitol
9. Begin Gewoon Opnieuw
Je hoeft niet tot de volgende morgen te wachten, of te bezwijken aan de gedachte: “Ach ik heb het nu toch al verprutst, nu kan ik net zo goed een paar brownies eten”, als je een foutje hebt gemaakt door suikers te eten.
Het wijzigen van je relatie met suikers kan een uitdaging zijn, zeker zoals suiker ingebakken zit in onze vakanties, in onze maaltijden en in onze samenleving.
Wees lief voor jezelf en ruim de rotzooi op. Hoe raar het ook klinkt, en hoe onconventioneel het ook is, hypnose kan je daarbij helpen!
Praat op een liefdevolle manier tegen jezelf wanneer je een foutje maakt, je kunt zeggen:
Praat met jezelf zoals je tegen een dierbare vriend zou praten.
Als je je wat wankel voelt omdat je teveel suiker hebt gegeten, eet wat meer eiwitten daarna. Als je maag opgeblazen en boos is, probeer een kopje muntthee te drinken.
Op emotioneel niveau kan het helpen om jezelf de ruimte te geven; maak een wandeling, ga naar de bibliotheek, ga naar buiten. Doe iets aan het veranderen van je omgeving, zodat je naar een andere versnelling kunt schakelen.
10. Vergeef Jezelf
Wij voelden ons erg beschaamd toen we verslaafd aan suiker waren, en veelste veel wogen…
Die schaamte loslaten voelde alsof er een druk van onze schouders af kwam.
We zijn allemaal onvolmaakt. We gaan allemaal op rommelige manier met het leven om.
Als er etenskwesties spelen in je leven, vergeef jezelf dan.
Verslaafd aan suiker zijn is geen teken van een defect in je karakter. Het is vaak te wijten aan lang ingesleten gewoonten, onze omgeving en een hele reeks andere factoren, waarvan we ze niet onder controle hebben.
Kun je jezelf vergeven? Kun je het grotere plaatje zien?
Wanneer we schuld loslaten, en de meeste van ons geven onszelf de schuld, kunnen we ook suiker loslaten en afkicken van suiker. Het creëert een ruimte waarin we anders kunnen handelen, waar op een andere manier kunnen inspelen op suiker, en de greep die ze op ons heeft loslaten.
Vergiffenis en mededogen zijn een goede manier om vrede te vinden met suikerverslaving. Ook jij hebt de moed om te veranderen!
Verslaafd Aan Suiker, Wat Leert Jou Afkicken?
Hopelijk heb je wat gehad aan het bovenstaande, en ben je nu meer geneigd om te denken dat óók jij kunt afkicken van suiker en zo weer je ideale lichaam kan bereiken.
Gezond zijn en slank worden; door met suiker te stoppen ga je dit doel zeker bereiken.
Zou je graag tóch een helpende hand willen wat afslanken betreft, gewoon om je, zeker in die eerste tijd, te ondersteunen, je een leidraad te bieden voor wat je kunt eten?
Dan kunnen we alleen maar zeggen dat wij zelf onwijs veel aan hypnose hebben gehad.
Ja echt waar.
Hypnose is namelijk absoluut niet eng. Je bent volledig bij je normale bewustzijn tijdens hypnose. Je zou kunnen opstaan en weglopen tijdens een hypnose sessie.
Wat er echter gebeurt is dat je onderbewustzijn wordt aangesproken.
En dat is juist dat deel waar wij als mensen zo lastig bij kunnen komen.
Dát is het gedeelte waar blijvende veranderingen worden gemaakt, en doorgevoerd worden, zodat je er in in het dagelijks leven profijt van hebt.
Gedragingen en overtuigingen, die jij onbewust hebt, worden aangepast, omdat ze worden aangepast in dat onderbewustzijn.
Het mooiste is eigenlijk dat het zo makkelijk is…
Want diëten en afvallen op wilskracht…tja, het is zo verdomde moeilijk!
Als het makkelijk was, zou dan niet iedereen slank en gezond zijn?
Klik hieronder eens op de link om te bekijken of zo’n hypnose programma ook iets voor jou zou kunnen zijn.
Lees andermans ervaringen hiermee, zijn zij op deze fijne manier afgevallen?
Hebben zij resultaten bereikt door simpelweg aan hypnose te doen?
En hoe werkt dat dan exact?
Ja het is een éénmalige investering, maar wij zien dit als een waanzinnige investering in jouw gezondheid, een investering in goede gedachten verkrijgen over jouw lijf, geest en welzijn.
Daarmee zal je afvallen op een gezonde manier, zonder dieet, zonder toestand, zonder gedoe en zonder moeite.